Bekkenfysiotherapeut in Capelle aan den IJsselAnnemarie Rozendaal

Bekkenfysiotherapeut in Capelle aan den IJssel

Vanuit jarenlange interesse heeft Annemarie zich gespecialiseerd  en is nu bij Fysiotherapie Fasciantio actief als bekkenfysiotherapeut in Capelle aan den IJssel. Tegenwoordig begeleidt/behandelt ze patiënten met klachten tijdens en na de zwangerschap en mannen en vrouwen met verschillende plas- en ontlastingsproblemen. Ook patiënten met bijvoorbeeld verzakkingsproblemen en patiënten met buikpijn en/of seksuele problemen zijn bij haar welkom. Annemarie vindt het mooi om de patiënten middelen aan te reiken waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Ze houdt hierbij rekening met het feit dat patiënten soms niet makkelijk over deze problemen praten. Dit gezien bekkenklachten helaas soms nog in de taboesfeer zitten. “Aangezien er nog vaak een stukje schaamte/gene bij komt kijken vind ik het zeer belangrijk om hier extra rekening mee te houden”. Samen met iedere unieke patiënt de zwakke en sterke punten opzoeken, de patiënten hiervan bewust maken en hiermee samen aan de slag gaan vindt zij zeer interessant en geeft haar veel voldoening.

Opleiding, cursussen, ervaring

Annemarie heeft de opleiding fysiotherapie gedaan in Rotterdam. Vervolgens heeft zij vele cursussen en opleidingen gedaan op het gebied van bekken en bekkenbodem. In 2007 is zij officieel geregistreerd bekkenfysiotherapeut geworden. Inmiddels heeft zij vele patiënten naar tevredenheid onder behandeling gehad. Annemarie geeft ook al jaren voorlichtingsavonden aan zwangere cursisten. Hierbij komt zowel de theorie als de praktijk van preventie bij bekken- en bekkenbodemproblemen uitgebreid aan bod.

Annemarie buiten de praktijk

Annemarie is moeder van drie actieve kinderen in de leeftijd van 21, 18 en 14 jaar. Zij tennist graag en spreekt graag af met vriendinnen en haar zus. Ze zit ook in meerdere werkgroepen om kennis over te dragen en op te nemen en voor prettig en zinvol intercollegiaal overleg.

Motto: Iedereen voelt zich gehoord en geholpen.

BIG-registernummer: 19034878504