Guido Iken

Guido Iken, MSc.

Fysiotherapeut en Master Manueel Therapeut

Guido is altijd al een sportief en actief persoon geweest. De keuze om iets met gezondheid en het menselijk lichaam te gaan doen was voor hem dan ook gemakkelijk. “De combinatie van allerlei aspecten die ik belangrijk vind, zoals het bezig zijn met het menselijk lichaam, mensen stimuleren tot een gezondere levensstijl, de grote invloed van psychologie op klachten en de persoonlijke band die je met mensen opbouwt, maakt werken als fysiotherapeut tot een groot genoegen voor mij”. Volgens Guido wordt een fysiotherapeut tegenwoordig meer gezien als een coach die mensen helpt zichzelf beter te maken.

“Deze omslag vraagt dan ook een veel actievere houding van cliënten, dit in tegenstelling tot vroeger, waarbij cliënten er vanuit gingen dat de fysiotherapeut hen beter zou maken”.

 

Achtergrond

Hoewel Guido als snel wist dat hij iets met gezondheid en het menselijk lichaam wilde doen wist hij in het begin nog niet precies wat. “Tot ik zelf geblesseerd raakte en toen kwam ik terecht bij de fysiotherapie’’. In 2005 is hij afgestudeerd als fysiotherapeut. Na enige jaren werkervaring als fysiotherapeut merkte hij dat hij meer en meer behoefte kreeg om zich verder te gaan ontwikkelen. Allereerst is hij begin 2010 mede praktijkeigenaar geworden van Fysiotherapie Fascinatio, waar hij inmiddels alweer zes jaar met veel plezier werkt. Daarnaast heeft hij in december 2015 heeft zijn MSc titel behaald en is afgestudeerd als Master Manueel Therapeut.

Persoonlijk

Guido is vader van twee zoons. In zijn vrije tijd is hij vaak op het water te vinden. Golfsurfen, windsurfen en duiken zijn dingen die hij erg graag doet. Daarnaast verkent hij graag een mountainbike parcours overal door Nederland.

Motto: Als je nooit over je grens gaat in de zoektocht naar je dromen, zal je je hele leven lang niet weten hoe ver je had kunnen komen.

BIG-registernummer: 29064714504