Jasper Bier

Jasper Bier, Msc

06 – 49 77 77 11

Fysio- en manueel therapeut, gespecialiseerd in echografie, nekpijn, hoofdpijn en tennisellebogen

Voor Jasper Bier was het al vroeg duidelijk dat hij in de gezondheidszorg wilde werken om mensen te helpen een gezonde lijfstijl te krijgen en te behouden. “Ik leg patiënten graag uit wat er aan de hand is en probeer ze, waar dit binnen mijn mogelijkheden ligt, een zo helder mogelijke diagnose te geven van hun probleem. Ik beleef veel plezier aan informatie overbrengen en kennis delen. Daarom loopt er in mijn praktijk ook meestal een stagiair mee.”

 

Kennis doorgeven

Kennis vergaren en doorgeven is een rode draad in Jaspers werk. Na zijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam heeft hij Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. “Om mijn patiënten nog beter te kunnen helpen, heb ik me geschoold als manueel therapeut en heb ik een opleiding gevolgd om echo’s te maken.” Van 2011 tot 2014 was Jasper docent Fysiotherapie aan de Avans Hogeschool Breda.

 

Zijn honger naar nieuwe inzichten stilt Jasper op dit moment met wetenschappelijk onderzoek. “Op dit moment doe ik aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzoek naar het beloop van nek- en rugpijn klachten. Ik vind het belangrijk om aan patiënten te kunnen uitleggen hoe de klachten zich zullen gaan herstellen en als het nodig is in een vroege fase te kunnen ingrijpen.” Vanuit deze functie is Jasper ook betrokken geraakt bij het opstellen van de richtlijn nekpijn voor de Nederlandse Fysiotherapeuten en in een eerdere fase ook de factsheet nekpijn voor de Nederlandse Manueeltherapeuten.

 

Sporten

Bewegen is belangrijk voor ieder lichaam. Voor Jasper betekent dit dat hij regelmatig hardloopt en deelneemt aan hardloopevenementen, zoals de Rotterdam Marathon. Verder houdt hij van reizen en duiken.

 

Motto:

Mensen die geen tijd hebben voor lichaamsbeweging moeten vroeg of laat tijd maken om ziek te zijn

 

BIG-registratienummer Jasper Bier: 19058037304

Publicaties: